Mediji o nama | IZI do potpora

Mediji o nama

Predstavljamo dvije izvrsne aplikacije Grada Zagreba

OBJAVLJENO: 22-05-2017

Predstavljamo dvije izvrsne aplikacije Grada Zagreba

Aplikacija „IZI DO POTPORA“  je prvi i jedini online konzultant u Republici Hrvatskoj. Ideju za aplikaciju razvila je konzultantica Tanja Kovačević, prvenstveno kao pomoć poduzetnicima izgubljenima u bespuću interneta te nedovoljno vidljivim natječajima i javnim pozivima za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU i nacionalnih fondova te lokalnih proračuna i potpornih institucija. Ovom aplikacijom rješava se evidentan problem na tržištu jer objedinjuje sve natječaje na jednom mjestu. Aplikacija također omogućuje korisnicima da provjere koji natječaj je primjeren za njihovu ideju odnosno projekt, te mogu provjeriti spadaju li u prihvatljive prijavitelje u smislu aktivnosti i samog projekta. Korisnici mogu putem aplikacije izračunati sami za sebe bodovanje po pojedinom EU natječaju i automatski dobivaju poziv konzultanta u vezi same prijave na natječaj.

Aplikacija se može pronaći na www.izidopotpora.hr

Grad Zagreb i Obrtnička komora sufinancirali su izradu aplikacije,  a za sve poduzetnike Grada Zagreba godinu dana aplikacija će biti potpuno besplatna.

Preuzeto sa: http://www.regea.org 

 

Zagreb odobrio novih 1459 potpora obrtnicima

Autor HINA

18. 05. 2017. 12:36

Aplikaciju “Izi do potpora” na jednom mjestu objedinjuje sve natječaje i javne pozive za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU i nacionalnih fondova te lokalnih proračuna i potpornih institucija. Razvila ju je konzultantica Tanja Kovačević, a omogućuje korisnicima da provjere koji natječaj je primjeren za njihovu ideju, odnosno projekt te mogu provjeriti spadaju li u prihvatljive prijavitelje u smislu aktivnosti i samog projekta.

Korisnici mogu putem aplikacije izračunati sami za sebe bodovanje po pojedinom EU natječaju i automatski dobivaju poziv konzultanta u vezi same prijave na natječaj.

Grad Zagreb i Obrtnička komora sufinancirali su izradu aplikacije, a za sve zagrebačke poduzetnike će biti potpuno besplatna godinu dana.

Zagrebački gradonačelnik rekao je da se radi o inovativnoj aplikaciji vrijednoj 700.000 kuna kojom se diže transparentnost rada Gradske uprave i koja će pomoći 35.000 zagrebačkih poduzetnika.

Predsjednik Obrtničke komore Mirza Šabić ustvrdio je da su ova dva projekta novi korak za svakog obrtnika, posebno za one tradicijske obrte, koji su u fazi da ih ljudi pomalo zaboravljaju. 

Preuzeto sa: http://www.nacional.hr 

 

REKORDAN BROJ POTPORA: Predstavljeni novi projekti za poticanje poduzetništva na području Grada Zagreba

 

Autor Zita Žunec Zoretić

18/05/2017

92 milijuna kuna iznosi investicija koju je Grad Zagreb u zadnjih je deset godina dao kroz program poticanja obrta i zanata, naročito deficitarnih zanimanja. Ove godine odobreno je novih 1. 459 potpora u iznosu od 23, 6 milijuna kuna, što je do sada najveći iznos dodijeljen kroz potpore.

– Tom mjerom sačuvali smo 4. 253 radnih mjesta. Zagrebački obrtnici, njih skoro 13 000, zapošljavaju nešto više od 20 000 ljudi. Bez Zagreba ne bi bilo obrtnika, a bez obrntika ne bi bilo Zagreba- ističe zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Osim kroz financijske potpore, Grad Zagreb i kroz dva nova projekta koja su nastala u suradnji s Obrtničkom komorom, potiče i olakšava rad poduzetnicima. Prvi od njih je portal Zagrebcrafts koji omogućava poduzetnicima da brže i lakše prezentiraju svoje proizvode ne samo na hrvatskom već i na svjetskom tržištu.

Drugi projekt je aplikacija Izi do potpora, koju je razvila konzultantica Tanja Kovačević, prvi je i jedini online konzultant u Republici Hrvatskoj, a njegova zadaća je poduzetnicima olakšati traženje i pristupanje natječajima za sredstava iz Europske unije.

– Puno poduzetnika došlo je i pitalo gdje mogu vidjeti natječaj na koji mogu aplicirati, bilo je slučajeva da su čuli za određeni natječaj dva mjeseca nakon što je ovaj završio.Poanta je u tome da vi na vrijeme možete vidjeti koji su natječaji u najavi, potom taj natječaj označite i dolaze vam notifikacije samo za taj njega- kaže Tanja Kovačević, autorica aplikacije.

Aplikacija je za sve poduzetnike Grada Zagreba narednih će godinu dana biti u potpunosti besplatna,a može se preuzeti na http://izidopotpora.hr.

Preuzeto sa: https://www.zagrebancija.com

 

Predstavljeni novi projekti namijenjeni poduzetnicima i obrtnicima Grada Zagreba

Objavljeno 18. 5. 2017.

"Polazeći od pretpostavke da Gradska uprava ima dvije temeljne zadaće, a to je biti servis građanima i biti logistika poduzetnicima, Grad Zagreb je u zadnjih 10 godina obrtnicima dodijelio više od 5.100 potpora u iznosu od oko 68,7 milijuna kuna čime je značajnom broju obrtničkih radionica omogućen opstanak, zadržavanje zaposlenih kao i prijenos obrtničkih znanja i vještina na nove naraštaje", naglasio je gradonačelnik te dodao kako je na ovogodišnjem natječaju zaprimljeno 1.636 zahtjeva za dodjelu potpora te je odobreno novih 1.459 potpora u ukupnom iznosu od 23,6 milijuna kuna što je ujedno najveći broj odobrenih potpora i najviši ukupni iznos do sada.
"Ovi podaci pokazuju iznimno veliki interes obrtnika za ovakvom podrškom Grada, čime je omogućeno očuvanje 4.253 radna mjesta . Gledano zajedno sa ovogodišnjim potporama Grad je obrtnicima kroz ovu mjeru dodijelio do sada više od 92 milijuna kuna potpora.  Bez obrtnika ne bi bilo Zagreba, niti bi Zagreba bilo bez obrtnika", zaključio je gradonačelnik.

Aplikacija IZI DO POTPORA je prvi i jedini online konzultant u Republici Hrvatskoj. Ideju za aplikaciju razvila je konzultantica Tanja Kovačević, prvenstveno kao pomoć poduzetnicima izgubljenim u bespuću interneta te nedovoljno vidljivim natječajima i javnim pozivima za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU i nacionalnih fondova te lokalnih proračuna i potpornih institucija. Ovom aplikacijom rješava se evidentan problem na tržištu jer objedinjuje sve natječaje na jednom mjestu. Aplikacija također omogućuje korisnicima da provjere koji natječaj je primjeren za njihovu ideju odnosno projekt te mogu provjeriti spadaju li u prihvatljive prijavitelje u smislu aktivnosti i samog projekta. Korisnici mogu putem aplikacije izračunati sami za sebe bodovanje po pojedinom EU natječaju i automatski dobivaju poziv konzultanta u vezi same prijave na natječaj. Aplikacija se može pronaći na http://izidopotpora.hr i aktivna je od 18.svibnja 2017. Grad Zagreb i Obrtnička komora sufinancirali su izradu aplikacije, a za sve poduzetnike Grada Zagreba godinu dana aplikacija će biti potpuno besplatna.
Također, pročelnica Jozić spomenula je i vrlo dobre rezultate koji su postignuti na nedavno završenom Zagrebačkom obrtničkom sajmu –REZULTATI ANKETA.

Tekst je preuzet s web stranice zagreb.hr.

 

Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb predstavili nove projekte

ODOBREN REKORDAN BROJ POTPORA ZA OBRTNIKE

 

APLIKACIJA IZI DO POTPORE

S ciljem što lakšeg pristupa obrtnika i poduzetnika informacijama o projektima koji se financiraju od strane EU fondova, pokrenut je projekt „Izi do potpore“ .  Ideju za aplikaciju razvila je konzultantica Tanja Kovačević, koja je okupljenima prezentirala mogućnosti aplikacije. Projekt je zamišljen kao web aplikacija koja će obavještavati obrtnike i poduzetnike o svakom novom natječaju te putem koje će dobiti uvid u sažetak natječaja. Ova aplikacija omogućit će obrtnicima lakši pristup informacijama o tome kako funkcioniraju EU i nacionalni fondovi. Također, ukoliko žele aplicirati na taj natječaj, aplikacija će ih voditi u daljnje faze kako bi bili sigurni da su prihvatljivi prijavitelji te kako bi sami mogli proširiti svoje poslovanje uz pomoć EU i nacionalnih fondova.  Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb sufinancirali su izradu aplikacije, a za sve poduzetnike Grada Zagreba godinu dana aplikacija će biti potpuno besplatna. Aplikacija je aktivna i  možete ju pronaći na http://izidopotpora.hr

Prezentaciju koja opisuje projekt možete pronaći u prilogu. 

   
Prilog Veličina
Datoteka Izi do potpora_prezentacija.pptx 1.48 MB

Preuzeto sa: http://www.okz.hr

 

Zagreb odobrio novih 1459 potpora obrtnicima u iznosu od 23,6 milijuna kuna

PODUZETNIK18.5.2017.13:50 

Korisnici mogu putem aplikacije izračunati sami za sebe bodovanje po pojedinom EU natječaju i automatski dobivaju poziv konzultanta u vezi same prijave na natječaj.

Na ovogodišnjem javnom natječaju za financijsku potporu zagrebačkim obrtnicima zaprimljeno je 1636 zahtjeva te ih je odobreno 1459 u iznosu od 23,6 milijuna kuna, što je ujedno najveći broj odobrenih potpora i najviši ukupni iznos do sada, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

"Zagreb je u zadnjih deset godina obrtnicima dodijelio više od 5100 potpora u iznosu od oko 68,7 milijuna kuna, a zajedno s ovogodišnjim potporama dodijeljeno je više od 92 milijuna kuna potpora", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Naglasio je da je ovime je omogućeno očuvanje 4253 radna mjesta.

 

Aplikaciju "Izi do potpora" na jednom mjestu objedinjuje sve natječaje i javne pozive za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU i nacionalnih fondova te lokalnih proračuna i potpornih institucija. Razvila ju je konzultantica Tanja Kovačević, a omogućuje korisnicima da provjere koji natječaj je primjeren za njihovu ideju, odnosno projekt te mogu provjeriti spadaju li u prihvatljive prijavitelje u smislu aktivnosti i samog projekta.

Korisnici mogu putem aplikacije izračunati sami za sebe bodovanje po pojedinom EU natječaju i automatski dobivaju poziv konzultanta u vezi same prijave na natječaj.

Grad Zagreb i Obrtnička komora sufinancirali su izradu aplikacije, a za sve zagrebačke poduzetnike će biti potpuno besplatna godinu dana.

Zagrebački gradonačelnik rekao je da se radi o inovativnoj aplikaciji vrijednoj 700.000 kuna kojom se diže transparentnost rada Gradske uprave i koja će pomoći 35.000 zagrebačkih poduzetnika.

Predsjednik Obrtničke komore Mirza Šabić ustvrdio je da su ova dva projekta novi korak za svakog obrtnika, posebno za one tradicijske obrte, koji su u fazi da ih ljudi pomalo zaboravljaju. 

Preuzeto sa: http://www.poslovni.hr